Eva Berents fr

Min faglige baggrundEva Berents - Speciliseret autisme psykolog

Jeg er cand. Psyk. fra Københavns Universitet fra 1984 og fra Sorbonne (Paris V) i 1986. Jeg har arbejdet som klinisk psykolog siden år 2000 og blev autoriseret i Danmark i 2008. Er medlem af dansk psykologforening.

Jeg har en baggrund indenfor børne- ungdoms- og familiebehandling fra 2000-2008, hvor jeg arbejde på Centre Alfred Binet i Paris.  Fra 2004-2008 havde jeg sideløbende privat praksis i Paris. I 2008 flyttede jeg hjem til Danmark, og fra 2008-2016 arbejdede jeg på Center for Autisme, hvor jeg blev specialiseret indenfor autismeområdet. I denne sammenhæng har jeg siden 2009 været VISO konsulent.

I begyndelsen af 2016 besluttede jeg at blive privatpraktiserende psykolog, samtidig med at jeg forsat arbejder som konsulent for Center for Autisme.

Fra 1. Juni 2016 er jeg ligeledes konsulent for Rødekors.

Overenskomst med sygeforsikring Danmark

Arbejdsmetoder

I Frankrig arbejdede jeg ud fra en psykodynamisk referenceramme. Fra 2006-2008 gennemgik jeg en 2-årig efteruddannelse i kognitiv- og adfærds terapi. Jeg er trænet i psykoterapi ud fra en psykodynamisk forståelse, så vel som ud fra en kognitiv og adfærdsterapeutiske ramme. I mit arbejde med mennesker med autisme, har udgangspunktet været den neuropsykologiske forståelsesramme, suppleret med forståelse og værktøj fra de andre teoretiske rammer. Jeg er ligeledes trænet i diagnosticering af autisme og neuropsykologiske undersøgelser, og i at give anbefalinger i forlængelse heraf.

Jeg lægger vægt på at det er klientens problemer og præferencer, der danner baggrund for valg af metode og behandling.

Hvad kan jeg tilbyde?

Behandling og rådgivning:

 • Depression
 • Angst
 • Lavt selvværd
 • OCD
 • Arbejdsrelateret stress
 • Eksistentielle problemer
 • Sorg og kriser
 • Psykologiske traumer
 • Seksuelle overgreb
 • Familieproblemer

Rådgivning i forbindelse med autisme / autismespektrumsforstyrrelser (Aspergersyndrom, Infantil autisme, GUA)

 • Pårørende: Rådgivning og indsigt vdr. autisme
 • Personer med en autismespektrumsforstyrrelse: Behandling og rådgivning i forhold til selvindsigt, depression, angst, selvmordstanker og social isolation m.m.

Jeg arbejder med børn, unge, voksne og familier.

Supervision

Supervision af fagpersoner (lærere, pædagoger, mentorer) der arbejder med mennesker med en autismespektrumsforstyrrelse.

Undervisning

Jeg har erfaring i at undervise i de grundlæggende forstyrrelser bag autisme til forældre, og fagpersoner som f.eks. mentorer til universitetsstuderende, pædagoger på bosteder, beskæftigelses- eller fritidstilbud og lærere.

Francais:

Vous pouvez me contacter par mail: eva@psykologiskkonsultation.dk ou m´appeller au +45 29608020 pour la traduction de cette page ou simplement pour avoir plus de renseignements. 

Cordialement Eva Berents

English:

You can contact me by email eva@psykologiskkonsultation.dk or call me on +45 29608020, to get a translation of this page or simply to get more information.                                                            

Kind regards Eva Berents

logo4